Cem Akkılıç

Cem Akkılıç
‘Gericilere hoşgörü göstermek yüce bir terbiye göstergesi değil, bir milletin mutluluğuna, şerefine ve namusuna göz dikenlere hoşgörüdür ki, hiçbir zaman, hiçbir kişi buna izin veremez!’ M.Kemal ATATÜRK

Paylaşın

Bu yazıyı arkadaşlarında okusun.

10/30/2010

Türban sadece türban değildir!

 Hürriyet yazarı büyük usta Özdemir İnce'nin Türban yazısı yobazları delirtiyor.


TÜRBAN KUTSAL DEĞİLDİR... Cumhuriyet ve rejime başkaldırı simgesidir!


TÜRBAN fesadı konusunda yazdığım yazılar kimilerini çıldırtıyor. Gazetelerindeki köşelerinde, televizyon ekranlarında beni hedef gösterip hakkımda “Vur emri” veriyorlar.

Benim bu konuda yetkim olmadığını ileri sürüyorlar: Arapça bilmiyormuşum, ilahiyat eğitimi almamışım. Bu durumda benim “Fransız dili ve edebiyatı” dışında hiçbir konuda yazı yazmamam gerekiyor. Oysa yazıyorum ve çok iyi yazdığımı biliyorlar. Kuran-ı Kerim’i Türkçe, Fransızca ve İngilizcelerinden okuyorum. Yabancı dil bilenlere, Kuran’ı bildikleri yabancı dilde okumalarını salık veririm. Çünkü bu çevirilerde hiçbir aşırı yorum yok. Oysa Türkçe çevirilerin çoğu sapmalarla, saptırmalarla dolu. Din konusunda  dünya çapında bilgin Arap danışmanlarım var. Demek ki: Bu konuda yazanların yüzde 99’undan  daha yetkiliyim.

* * *

Değerli okurlar, türbanla saçları örtme zorunluluğu konusunda Kuran metninde hiçbir dayanak yok. Bu durumu iyi kavramak için, Prof. Dr. Suat Yıldırım’ın “KUR’ÂN-I HAKÎM’in açıklamalı MEALİ” adlı  çevirisinin 359. sayfasında yer alan NUR SÛRESİ’nin 31. ayetinin tamamını birlikte okuyalım: “Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini açmaktan ve günahtan korunmalarını söyle! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler. Ziynet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocukları dışında kimseye göstermesinler.”

* * *

24/31. ayette yer alan başörtüsü (hımar) Arap Yarımadası kavimlerinin binlerce yıldır çöl güneşine ve rüzgârların savurduğu kumlara karşı korunmak için başlarına taktıkları geleneksel örtü. Kuran, bu örtülerin uçlarının göğüsleri örtecek şekilde salınmasını söylüyor. Türkiye’de 21. yüzyılda güneşten sakınmak için başka çareler var ve zaten çöl kumlarından korunmanın da gereği yok. Çok uzun zamanlardan bu yana kadınların göğüslerini örten, saklayan giysiler ve başka şeyler var. Bütün Müslüman kadınlar pek güvenli olmayan örtünün dışında başka giysiler ve parçalarıyla göğüslerini örtüyorlar.
Peki, Nur (24) Sûresi, 31. ayet, kadınların mahrem yerlerinden habersiz çocuklar ve erkeklikten kesilmiş hizmetçiler de aralarında olmak üzere, kadınların kendilerini sakınmak zorunda olmadıklarını da yazıyor. “Kadınların mahrem yerleri” nereleri acaba?  Demek ki günümüz kadınları 1400 yıl öncesinin kadınlarına göre çok daha korunaklı, çok daha iffetli!

Gerçek bu! Türbanın herhangi bir kutsallıkla hiçbir ilişkisi yok. Bunu yazarak kadınlara hakaret etmek mümkün değil. Söz konusu ayetin Türkçe çevirisi yukarıda yer alıyor. Aklı olan, gerçeği kolayca anlar. Ancak türban, İslamcı militanların gözünde sadece türban değil, Cumhuriyet’e karşı bir başkaldırı simgesi. Demokrasiyle, insan haklarıyla, herhangi bir bireysel özgürlükle hiçbir ilişkisi yok! Yazdıklarımın tamamı belgeli, kanıtlı. Kuran’a saygısızlık söz konusu bile değil. Tam tersi! Yazılarıma saygı duyulması gerekir!
* * *

Büyük Usta Özdemir ağbimize teşekkür ediyoruz.

İşte yazının linki;

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16171962.asp?yazarid=72



O çıfıt bezini neden taktıklarını kendileri bile bilmiyor aslında.
Cem Akkılıç

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 Şehitlere KELLE th>Atatürk olmak!
YOBAZLAR ATATÜRK YARGILANIYOR
Onurlu komutanıma
Türklerin soyu kurur mu?
MEHMETÇİK VAKFI
Takunya libidocusu
wowturkwy.com sitesinin sahibi Burç Acar askere gidecek mi?
wowturkey nokta com BELGESELİ
wowturkey sitesinin iç yüzü facebook grubumuz
Şortla Namaz kılan din Baronu
Davos Fatihi BAM GÜM SİYASET

Cem Akkılıç Rock Kütüphanesi

Cem Akkılıç.   Yüzen gemilerde yaşarken biz yeniden mevsimlerin sessizliğini
Işığı çağırır gibi şarkısını söyleyecek ruh yolculuk eden kadife denizcilerin.

Işıltı ya da aylar gönderiyor bana anıları unutulmuş öykülerin peşindeki
Pusulayı yönlendiriyor anıları sunmak için bir zamanın içine hepimizin gördüğü
Bir zamanın içine hepimizin gördüğü...
Sabah uyandığımda bir bira açtım.Gelecek belirsiz ve son hep çok yakında.
Rock müzik aleminde çok kral var.Ancak tek bir Tanrı var.Led Zeppelin.Cem Akkılıç
Türk milleti zenginleşiyormuş
Designed by Cem Akkılıç

Copyright © 2007-2013 Tüm hakları saklıdır. Sitedeki yazılar ve fotograflar İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.